Aktualności
Warsztaty zielarskie

Warsztaty zielarskie

Dzisiaj kolejne warsztaty przedsiębiorczości w ramach Projektu- Eksperymentuję... Uczyliśmy się zaparzać herbatkę z dostępnych w pobliżu roślin. Najpierw udaliśmy się więc po zbiory. Wykorzystaliśmy młode pędy świerkowe, liście brzozy, klonu, dębu i babki lancetowatej. Napar był pyszny, ale okazało się, że wszystkie te rośliny można maczać w gorącej czekoladzie i to danie podbiło nasze serca. Wcześniej z przyniesionych gałązek czarnego bzu zrobiliśmy bransoletki i naszyjniki i dużo dowiedzieliśmy się o niezwykłych właściwościach leczniczych tego krzewu. A wszystko pod okiem pana Macieja Zawieruchy.

 

Edytowany: Niedziela, 20 maja 2018

← Powrót

  • Niedziela, 20 maja 2018
  • Ilona Rajkowska